סוגי בירות בישראל – השינוי שחל בתרבות השתייה
אחד השינויים התרבותיים, הקולינאריים, המשמעותיים ביותר שהתרחשו בישראל בשלושים השנה האחרונות הוא כל מה שקשור לצריכת אלכוהול בכלל וצריכת בירות בפרט. מי שנכח כאן בשנות השמונים ואפילו בתחילת שנות התשעים, זוכר בוודאי שהיינו יכולים לספור על כף יד אחת את כל סוגי בירות בישראל. היום לעומת זאת, מדובר בכמויות עצומות, שאינן ניתנות למדידה.
קטלוג סוגי בירות בישראל מציע היום מגוון רחב של אפשרויות, המתחלקות בין בירות בטעמים, בירות עם רמות אלכוהול שונות, בירות המיועדות לקהלים ספציפיים, לדוגמא בירה ללא גלוטן, בירות עם תהליכי הכנה שונים (לדוגמא, בירה מסוננת ובירה לא מסוננת) ועוד.
החלוקה בין סוגי הבירות השונות יכולה להתבצע גם על פי פרמטרים נוספים, למשל, בירות של חברות מסחריות גדולות אל מול בירות בוטיק של מבשלות קטנות ובינוניות, המציעות בירות ייחודיות ובכמויות קטנות יחסית. כמות הסוגים גדלה והתרחבה, הן בזכות הידע שהצטבר והן בזכות כלים ורכיבים שונים המאפשרים זאת.
סוגי בירות בישראל – איך בוחרים את הבירה הנכונה לאירוע
בשביל לבחור בירות בצורה נכונה לאירוע, בין אם זה אירוע חברתי או עסקי, גדול או קטן, צריך לעשות שלושה דברים:
1.לבחור כמות של סוגי בירות ולא בירה אחת ספציפית. כך אפשר לייצר אפשרויות שונות לאורחים.
2.יש לחפש את המכנה הרחב המשותף הגדול ביותר, יחד עם זאת גם להציע דברים אחרים, נוספים, שיכולים להתאים לאניני טעם.
3.לקחת בחשבון שהבירות הן מרכיב חשוב מאוד בכל אירוע ולכן רצוי להשקיע ולא לבחור רק סוגים מובנים מאליהם וחברות מוכרות.
היום ישראלים רבים משקיעים הרבה מאוד זמן, מחשבה וכסף ברכישת בירות מסוגים שונים, כולל ממבשלות לא מוכרות בהכרח, בשביל ליהנות מבירות איכותיות ולא בהכרח נפוצות. לכן, כשניגשים לבחור בירה לאירוע, זה הדבר הנכון לעשות.
לסיכום, אם אתם מחפשים סוגי בירות בישראל ייחודים ומקוריים, לא חייבים לבחור דווקא מתוך קטלוג מוכר אלא אפשר לרכוש דרך מבשלות קטנות ובינוניות. לדוגמא, אצלנו במבשלת הגיבור תוכלו לינות מקטלוג עשיר של בירות מסוגים שונים, ברמה הגבוהה ביותר.