בירה לא מסוננת – מה זה ומה היתרונות שלה?
כל מי שביקר בשנים האחרונות בפאבים, ברים, מועדונים, מסעדות ואפילו במכולות, רשתות שיווק או במבשלות בירה, יכול היה לראות שמציעים לו אפשרות לשתות בירה לא מסוננת. בעבר, המונח הזה היה פחות מוכר ומעט מאוד אנשים ידעו שקיימות קטגוריות, קיים דבר כזה שנקרא בירה לא מסוננת ושיש הבדל בינה לבין בירה שהיא כן מסוננת.
בירה לא מסוננת הפכה להיות פופולארית מאוד, בפרט בקרב צעירים המבקשים להתנסות בסוגי בירות חדשות ושונות. אפשר למצוא בירות לא מסוננות נמכרות בשורה ארוכה של מקומות, בין אם זה בבקבוקים ובין אם זה בחביות או בדרכים אחרות. יש הטוענים שכל מי שלוגם פעם אחת בירה לא מסוננת, מיד מתאהב בה ובוחר בה בתור הבירה של חייו, על חשבון כל הטעמים והסוגים שנהג לשתות בעבר.
הסבר קצר מה זו בירה לא מסוננת
בשביל להבין מה זו בירה לא מסוננת, צריך להבין תחילה מה זו בירה כן מסוננת. בתהליך ייצור בירה, כידוע, עובדים עם שמרים. במקרים של בירות מסוננות, נהוג להסיר את השמרים בשביל שיהיה לקבל בירה במראה נקי אך גם הטעם שלה הוא "נקי".
לעומת זאת, בירה לא מסוננת נחשבת טעימה, איכותית ואפילו מורכבת יותר בגלל שלא מסננים ממנה את השמרים ומאפשרים להם להישאר ולייצר טעם וארומה איכותיים. זה הרבה יותר מעניין וייחודי.
מה היתרונות של בירה לא מסוננת?
מעבר לטעם הייחודי ומעבר לעובדה שהיא הרבה יותר מיוחדת, הרי שהיא יכולה להשתלב עם סוגים שונים של אוכל. בין אם זה דגים, אוכל אסייתי, אוכל חריף ועוד שורה ארוכה של מאכלים שונים. אפשר כמובן גם לשתות אותה מבלי לאכול שום דבר לצידה.
בסופו של דבר, תהליך הסינון של הבירה גורם לכך שהיא מאבדת מהטעם שלה ולכן יותר אנשים מעדיפים לשתות בירה לא מסוננת שהטעם הייחודי נשמר.
אם אתם רוצים לדעת עוד על בירה לא מסוננת או להזמין בירות לא מסוננות, זה הזמן ליצור איתנו קשר, המבשלה של בירה הגיבור עומדת לרשותכם בכל עת.