בירה בוטיק – מה ההבדל בינה לבין בירה רגילה
עם הזמן, המונח "בוטיק" הפך להיות מאוד פופולארי. הביטוי בא ללמד על איכות, ייחוד, מוצר או שירות שלא ניתן למצוא בכל מקום ובטח לא בכל מחיר. אחת הדוגמאות הטובות לכך היא בירה בוטיק, מונח שאנחנו נחשפים אליו יותר ויותר בשנים האחרונות, בפרט ככל שאנחנו נחשפים יותר ויותר למבשלות מקומיות, פרטיות, בישראל או במקומות אחרים בעולם.
בירה בוטיק הפכה להיות סמל לבירה איכותית, בירה ייחודית, המשלבת בתוכה מרכיבים יוצאי דופן, טעמים שונים, בירה לאניני טעם שאוהבים בירה שונה, לא רק בירה מסחרית כזו שאפשר למצוא בכל סופרמרקט, מכולת או פאב.
ישנן בירות בוטיק המוכרות רק לאניני טעם, בין אם זה בגלל שהן מיוצרות בכמויות קטנות ובין אם זה בגלל שהמבשלה שלהן לא נחשפת. לעומתן, ישנן בירות בוטיק שהפכו להיות מוכרות ופופולאריות, אך הצליחו לשמור על הטעם, הסגנון והאיכות שלהן. אין ספק שהיום, הרבה מאוד ישראלים, צעירים ומבוגרים, אולי קונים בירות "רגילות" בכמויות גדולות יותר, אך הם לא מוותרים על החשיפה לבירות בוטיק ומוכנים להתנסות בהן.
בירה בוטיק – מה מבדיל אותה מבירות אחרות?
ישנם מספר מאפיינים לבירות בוטיק המבדיל אותן מבירות רגילות.
ראשית, בירה בוטיק בדרך כלל נעשית במבשלה מקומית ולא פעם היא כוללת רכיבים ייחודים שלא נמצאים בבירות רגילות. החל משימוש ברכיבים מיוחדים וכלה בעובדה שבירות בוטיק הרבה פעמים כוללות סדרות של טעמים מתוך כוונה לספק לצרכנים אפשרויות שונות.
שנית, להבדיל מבירה רגילה, בירה בוטיק לא מיוצרת בכמות מסחרית גדולה. לא פעם אנחנו נראה שבירות בוטיק מיוצרות בכמויות קטנות יחסית ומשווקות אך ורק דרך המבשלה, באתר שלה או בחנויות נבחרות. זה לא נובע רק מהעובדה שמקומות לא מוכנים לקנות ולשווק אותה אלא גם במובן הזה שהמבשלה מעדיפה לא לשווק אותה באופן נרחב מדי.
שלישית, בירה בוטיק פונות הרבה פעמים לקהלים ספציפיים, לא רק לאניני טעם אלא גם לקהלים שמחפשים טעמים מסוימים, צורכים בירות ללא גלוטן או בירות עם הרבה או מעט אלכוהול ועוד.
אנחנו בבירה גיבור מציעים לכם אפשרות ליהנות ממגוון אפשרויות של בירות בוטיק המיוצרות במבשלה שלנו. פנו אלינו ותיהנו מהן.

